Avgust 1

“Young guns freeski camp” Sommeren (NED) 2010 (kot ga je doživel Husak)

Objavil Aleš
Spada v Kempi | Comments Off on “Young guns freeski camp” Sommeren (NED) 2010 (kot ga je doživel Husak)

V času enoličnih avtocest in navigacijskih naprav se sprašujem, ali je sploh še mogoče doživeti klasični ski-bum roadtrip, kot jih lahko vidimo v starih smučarskih filmih. Najbrž ne. Toda zavedam se, da je predstava, ki jo imam v glavi, verjetno idealizirana in pretirano romantična. Zato je najbolje, da o zadevi ne razmišljam preveč, temveč enostavno vržem pancarje v prtljažnik, privežem smuči na streho in se odpravim –na 5000 kilometersko odisejado, na lovu za poletnim evropskim snegom.

To sem tudi storil, v odlični družbi ASK Slammer: mešanica nadobudnih mladih freestylerjev, željnih osvojiti nove trike, malce strejših učiteljev / tekmovalcev, željnih pustolovščin in zabave ter Veliki Vodja s svojim entouraegom, željan izpeljati odličen poletni smučarski kemp.

Zbrali smo se na sončno jutro v Kranju, kjer je Aleševa potovanj in pakiranja vešča roka v dva VW kombija in en ljubiteljsko vzdrževan klasični BMW nekako spravila vso opremo, hrano in udeležence. Nato smo krenili –začelo se je z prijetno in smučarju dobro znano romarsko potjo v alpe, nato pa smo ljube nam lokacije zimskih užitkov enega za drugim puščali za sabo, relief pa se je, ob dvigajoči se temperaturi, vedno bolj uravnaval.

Ob štirih popoldne smo bili del le počasi premikajoče se pločevinste reke, ki se je vila skozi v soncu lesketajoča se žitna polja centralne nemčije, ko bi se šibkejši človek utegnil vprašati kaj počne ob 40 stopinjah celzija v avtu s smučmi na strehi, na poti v najbolj ravno deželo na svetu. Toda ekipa v Bimmerju je ostala čvrsta! Okna spuščena in basi na maksu –Jungle! Tako smo pod večer prinavigirali do Daana in Carle na robu idilične nizozemske vasice Someren.

Nizozemci imajo čudovito poletje. Sončno in vroče, svetlo pa je do 11h zvečer. Popolno za lagodno kolesarjenje po njihovih lično urejenih, senčnih kolesarskih poteh, ko duša počiva ob pogledu na zelene pašnike, šum vetra v hrastovih drevoredih…  Ali pa za waterramp dopoldne, smučanje v dvorani popoldne  in zvečer trampolin, vmes slackline, nogomet in bazen(ček). Ko bi duša počivala, če nebi imel Den, legenda, vedno kaj za povedat.

 Tako so bili dnevi polni dogajanja. Mulci so se zadevali na Spar cedeviti in zabavali Buliča, rezidenčnega bulldoga. Tudi zmasirali so utrujenega gospoda učitelja /utrujeno gospo učiteljico občasno. Enkrat Leon ni gledal kje hodi in je padel v bazen oblečen. Den se je naučil suverene vožnje po boxih, Leon je na trampu zategoval lincoln in cork, v vodo pa rodeo7. Čeprav smo se vodstveni kadri trudili, da so se utrudili, včasih niso hoteli zaspati, kar je dobro. Takrat je pravico delila Cigijeva trda in neizprosna roka.

Na splošno je bilo vzdušje izjemno pozitivno. To dokazuje tudi dejstvo, da se je Dimnik ob neki priložnosti uspel za 4 minute odlepit od računalnika in nakazat popolen cork7 na snegu, nato pa je trik naučil še Cigija in Leona. Ne smem pozabit omenit kuhinje Nine, Petre in Eve: kuhijna Nine, Petre in Eve. Predvsem  pa sta  k odličnemu počutju pripomogla naša velikodušna gostitelja, ki sta nam v užitek in uporabo odstopila svoje domovanje in tudi večino svojega časa. Kajti če bi sam imel tako »posest« bi jo ogradil z betonskim zidom in bodečo žico in bi notri živel sam do smrti. Če me razumete. 

Aja, pa šli smo v Amsterdam!

In pa, če se kdaj znajdete v Somerenu in želite na pivo, lahko priporočim odličen lokal z lepimi dekleti in glasbo, ki pritiče zemlji, ki je rodila Tiesta, Fedde le Granda, van Buurena in njim podobne. (ok, občasno zavrtijo njihove narodnajke, kaj moremo). Za pot do tja vprašajte Cigija, za pot nazaj pa raje ne. Če bo pred lokalom parkiran črn golf III pristopite, se splača.

Tako je kaj hitro prišel dan slovesa. Nekateri bolj mehki so se z ralzičnimi ničvrednimi izgovori pobrali nazaj v domovino, ostali, pravi smučarji pa smo se veličastno podali novim dogodivščinam in severnim obzorjem nasproti

– NA NOR-VE-ŠKO!

Objavljeno Nedelja, Avgust 1st, 2010 ob 08:41 v kategoriji Kempi.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Komentiranje in ping-anje ni mogoče.

Komentiranje ni mogoče.