Marec 30

Državna prvaka na grbinah sta postala Veronika Perc in Nel Oštir

Objavil Aleš
Spada v Grbine, Tekme | Brez komentarjev

1

V soboto 26.3.2016 je potekalo na smučišču Krvavec državno prvenstvo v smučanju prostega sloga  v disciplini grbine. Na 200 m progi z dvema skokoma  in naklonom 23 stopinj je nastopilo 20 tekmovalk in tekmovalcev iz sedmih slovenskih klubov. Zmage sta se veselila člana ŠD Grbina Veronika Perc in Nel Oštir. Ker je štela tekma tudi kot mednarodna FIS tekma, so na tekmi poleg slovenskih tekmovalcev nastopili tudi tekmovalci iz GBR, NED, CRO in AUT. V točkovanju mednarodne tekme je prvo mesto osvojil po hudem boju Thomas Aigner (AUR) pret Nelom Oštirjem in Nejcem Germanom (oba SLO). Pri dekletih pa se je veselila zmage Katharina Ramsauer (AUT), na drugem mestu je bila mlada nizozemska tekmovalka Janneke Berghuis, tretje mesto pa je osvojila Veronika Perc (SLO).

2

Na krajši progi dolžine 170 m in enim skokom, pa je na državnem prvenstvu nastopilo v kategoriji dečkov in deklic 15 tekmovalk in tekmovalcev iz štirih slovenskih klubov. Zmage se je pri deklicah veselila Hana Kranjec Žagar (ŠD Grbina), medtem ko je pri dečkih prvo mesto osvojil Miha Miljavec (SAK Kranj). V nedeljo 27.3.2016 je potekala še druga mednarodna tekma za FIS točke, kjer je pri dekletih bila razvrstitev enaka kot prvi dan, medtem ko je pri fantih prvo mednarodno zmago v letošnji sezoni osvojil Nel Oštir (SLO), drugi je bil Thomas Aigner (AUT), na tretje mesto pa se je uvrstil Nejc German (SLO).

3

Predvsem se gre zahvaliti smučišču Krvavec, ki je skupaj s tremi klubi pripravil enega najboljših poligonov za smučanje po grbinah v zadnjih letih. Na samem poligonu bo sedaj prvič po nekaj letih dober trening na grbinah, kar bo omogočilo dobro pripravo tekmovalcu Nelu Oštirju pred prihajajočim Mladinskim svetovnim prvenstvom, ki bo v začetku meseca aprila potekalo v švedskem Areju.

Objavljeno Sreda, Marec 30th, 2016 ob 15:58 v kategoriji Grbine, Tekme.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Lahko objavite komentar, ali objavite prispevek na vaši strani.

Objavi komentar