April 4

Anja Krivec šesta na Mladinskem svetovnem prvenstvu v smučanju prostega sloga

Objavil Aleš
Spada v Grbine, Slopestyle, Tekme | Comments Off on Anja Krivec šesta na Mladinskem svetovnem prvenstvu v smučanju prostega sloga

14

Med 24.3. in 3.4.2014 je potekalo Mladinsko svetovno prvenstvo v smučanju prostega sloga v idilični italijanski zimski vasici Valmalenco. Iz kluba ŠD Grbina se je samega tekmovanja pod okriljem mladinske državne reprezentance SZS udeležilo 5 tekmovalcev (3 fantje, 2 dekleti). Pod vodstvom trenerja Aleša Špana, kjer mu je pri disciplini grbine pomagala tokrat prvič v vlogi trenerke Nina Bednarik, so posegli po dobrih rezultatih.

15

Pri grbinah je 15 letni Nel Oštir  osvojil 29. mesto, medtem, ko se je Max Filip Uršič na žalost z napako v srednjem delu uvrstil na 41.mesto. Tretji predstavnik Luka Zdešar pa zaradi poškodbe gležnja na treningu pred samo tekmo ni nastopil. Pri dekletih je v grbinah nastopila Veronika Perc, ki je osvojila 21. mesto.

10

Veronika se je potem na prizorišče vrnila še enkrat v družbi Anje Krivec in trenerja Aleša Špana. Tu pa je prišlo do velikega presenečenja, saj sta obe dekleti nastopili v kvalifikacijah odlično. Anja je osvojila 7. mesto, medtem, ko je Veronika le za 2.20 točke zgrešila finalno vožnjo in pristala na 9. mestu. Naslednji dan v finalu pa je po prvi odlični vožnji Anja zasedla 5. mesto. V drugi vožni pa je na drugem skoku želela narediti namesto obrata za 360 z grebom, obrat za 720 (saj bi se le na ta način lahko pribljižala najboljšim trem), katerega je uspešno izvedla, vendar pa ji je zmanjkalo moči na doskoku in se je z rokami za trenutek dotaknila snega, kar so sodniki videli in kaznovali. Kljub temu je osvojila na koncu odlično 6. mesto in tako na prvi veliki tekmi v njeni karieri stopila na podelitveni oder.

13

Vsi so prikazali odlične vožnje v grbinah in na skokih salte nazaj, naprej, loope in obrate za 360. Pri slopestylu pa smo videli odlične izvedbe obeh tekmovalk na objektih imenovanih boksi in cevi ter visoke in lepe salte nazaj, obrate za 360 z grebi v desno in levo ter obrat za 720.

12

Vsem, ki so sodelovali in pomagali na kakršenkoli način pri teh uspehih se zahvaljujemo in upamo, da bodo tem mladim tekmovalcem pomagali še naprej ter jim omogočili uspešno tekmovalno pot v naslednjem štiriletnem ciklusu do zimskih OI 2018, kjer lahko ob takem napredku pričakujemo njihove nastope.

11

 

Objavljeno Petek, April 4th, 2014 ob 16:14 v kategoriji Grbine, Slopestyle, Tekme.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Komentiranje in ping-anje ni mogoče.

Komentiranje ni mogoče.