Januar 20

Nina se na Krvavcu pripravlja na prihajajoče tekme

Objavil Aleš
Spada v Grbine | Comments Off on Nina se na Krvavcu pripravlja na prihajajoče tekme

Nina Bednarik po krajšem premoru zaradi bolezni in pomanjkanju snega v Slovenij nadaljuje s pripravami na težko pričakovani in precej pozen začetek tekmovalne sezone zaradi pomanjkanja finančnih sredstev. Prve tekme, ki se jih bo udeležila, bodo šele v tednu med 18.2. in 24.2. na Krvavcu, kjer bo potekal “Freestyle dayz week” s tekmami evropskega pokala v disciplinah grbine, paralelne grbine in slopestyle. V tem tednu, bo mogoče preizkusiti tudi opremo različnih opremljevalcev slovenske reprezentance v smučanju prostega sloga, se preizkusiti na poligonih smučanja prostega sloga in navijati za naše reprezentante, saj bodo rabili veliko podpore, ker bo konkurenca iz številnih mednarodnih držav zelo močna.

 Trenutno na smučišču Krvavec trenira le skoke, ki jih bo vključila v progo za grbine, ki bo narejena na strmem delu smučišča Njivice, čim zapade še zadnja pošiljka snega, da bo proga najbolj kvalitetna in primerna za mednarodno tekmo. Nivo kondicije pa še vedno zvišuje v popoldanskem času v Trening Centru v Ljubljani.

” V skokih Nina postaja vse bolj sigurna. Hitrost pri prihodu v skok je Nina močno povečala, s tem se je povečal čas leta, kar je bil dolgo časa največji Ninin problem. V naslednjih dneh samo še narediva nekaj lepotnih popravkov pri iztegnjenosti pri izvedbi skokov in izpiliva pristanke. Nato bo Nina že kar dobro pripravljena”, pravi njen trener Aleš Špan, ki je imel veliko dela pri pripravi skoka. Na začetku zaradi pomanjkanja snega, sedaj zaradi vsak dan zamedenega skoka.”Vendar, ko ga je preveč, smo zadovoljni.”

Nina pravi, da je zelo vesela, ker se skoki izboljšujejo. Letos bo skakala iztegnjen obraz za 360 stopinj in iztegnjeno salto nazaj. Ne izključuje pa možnosti salte nazaj s ti ‘truckdriver’ grebom, ko prime z rokama prednji del obeh smučk. Komaj tudi čaka, da bo na Krvavcu proga narejena in bo zopet trenirala na tekmovalnem poligonu. Močno upa, da bo na evropski pokal v smučanju prostega sloga prišlo veliko gledalcev, saj je tekmovati doma ob glasnem navijanju vedno najlepše. Po tej tekmi pa Nino čaka mesec dolga turneja po Skandinaviji in tekma v Španiji, kjer bodo potekale tekme svetovnega prvenstva in svetovnega pokala.

 

Objavljeno Nedelja, Januar 20th, 2013 ob 11:12 v kategoriji Grbine.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Komentiranje in ping-anje ni mogoče.

Komentiranje ni mogoče.