Oktober 16

Odličen trening Nine v snežni hali na Nizozemskem

Objavil Aleš
Spada v Grbine | Comments Off on Odličen trening Nine v snežni hali na Nizozemskem

Nina Bednarik, članica A reprezentance v smučanju prostega sloga v disciplini grbine, je skupaj s trenerjem Alešem odpotovala na enotedenske priprave v snežno halo “Montana snowcenter” na Nizozemsko. Lahko se samo zahvalimo ekipi “Freestyle Holland”, ki je omogočila odličen trening Nini. Takoj ob prihodu ju je že čakal v hali Derik in njegov ratrak. Skupaj s pomočjo Aleša sta pripravila odličen skok in seveda dovolj dolg (15m) “landing”. Tako kot pravijo pravila svetovnega pokala je bil skok visok samo 60 cm in naklonina 28 stopinj.

Daan van Lieshout, eden od vodilnih predstavnikov kluba, jima je omogočil spanje v njegovi res lahko rečemo mogočni hiši. Za hišo pa še vedno trampolin, ki je Nini omogočil dobro regeneracijo tudi v popoldanskem času. Ponovno sodelovanje z dr. Matejem Tuškom in novo sodelovanje s CMŠ (centrom za medicino in šport) ter kondicijski treningi v Les Mills Trening Centru Konex pa počasi prinašajo rezultate, saj je Nina v snežni hali opravila 130 skokov  v samo šestih dneh, kar dokazuje na njeno odlično tako fizično, kot psihično pripravljenost.

Sedaj sledijo še zadnje fizične priprave v novem Trening Centru v Ljubljani.  Zadnji teden oktobra se ekipa za en teden odpravlja na pravi sneg, na trening na avstrijski ledenik Hintertux. V začetku meseca novembra pa sledijo zadnje tritedenske priprave na ledeniku Tignes (FRA) pred prvimi nastopi na svetovnem pokalu. Trenutno se ekipa v grbinah trudi zagotoviti finančna sredstva za prvo tekmo, ki bo v začetku decembra v finski Ruki, kjer je zaradi tega Ninin nastop vprašljiv. Če ne takrat pa bo Nina ponovno vstopila v svetovni pokal na tekmi v bližnjem Kreichbergu (AUT). Konec decembra  se bo ekipi pridružil drugi član reprezentance Nejc German in se začel pripravljati skupaj z Nino na evropski pokal, ki bo letos ponovno organiziran v Sloveniji na smučišču Krvavcu med 19. in 23.2.2013 v organizaciji ŠD Grbina. Seveda  je glavni cilj sezone nastop na svetovnem prvenstvu v norveškem Voss-u v začetku meseca marca.

Objavljeno Torek, Oktober 16th, 2012 ob 16:35 v kategoriji Grbine.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Komentiranje in ping-anje ni mogoče.

Komentiranje ni mogoče.