Marec 10

Slovenia moguls tour 2. tekma

Objavil Aleš
Spada v Grbine, Tekme | Comments Off on Slovenia moguls tour 2. tekma

V nedeljo 6.3.2011 je potekalo Odprto državno prvenstvo 2011 v smučanju po grbinah. Tekma je bila izpeljana na nočni smuki smučišča Osovje. To je bilo prva tekma v vožnji po grbinah izpeljana pod reflektorji v Sloveniji  v organizaciji kluba ŠD Grbina in SZS. Ker je tekma štela tudi kot mednarodna FIS tekma so na njej nastopili tudi tujci iz Avstrije in Danske. Skupaj je nastopilo 24 tekmovalcev.

Vse je potekalo po predvidenem programu, saj so ob 17. uri pričeli s tekmo deklice in dečki, ki so svoje nastope opravili še v dnevnem času. Med deklicami je prvo mesto osvojila Veronika Perc (ASK Slammer), drugo Manca Zdešar (ASK Slammer) in tretje Ajda Zdešar (ASK Slammer). Med dečki pa je slavil Jan Nussdorfer (1080), drugi je bil Luka Zdešar (ASK Slammer) in tretji Jaša Klančar (SAK Kranj). Nadaljevanje je sledilo ponoči pod reflektorji ob 18. uri s kvalifikacijami deklet in fantov. V finale so nadaljevala 3 dekleta in 8 fantov.

Po kratkem treningu med kvalifikacijami in finalom, so organizatorji ponovno pripravili progo. To je tekmovalcem omogočilo odlične vožnje skoraj brez napak, kar je samo tekmo naredilo še toliko bolj atrktivno. 

Na koncu je pri dekletih prvo mesto osvojila Nina Bednarik (ŠD Grbina) pred Claudijo Klobasa iz Avstrije in Ano Nikolič (ASK Slammer). Pri fantih pa se je razvil silovit boj za prva tri mesta, kjer pa sta na koncu oba Nejca, kljub svoji mladosti pokazala tokrat vožnji brez napak. Tako je na koncu prvo mesto osvojil Nejc Dimnik (ŠD Grbina), drugo Nejc German (ŠD Grbina) in tretje Dejan Ladič (ŠD Grbina).  

Objavljeno Četrtek, Marec 10th, 2011 ob 20:32 v kategoriji Grbine, Tekme.
Sledi prispevku prek RSS 2.0 objav.
Komentiranje in ping-anje ni mogoče.

Komentiranje ni mogoče.